Terug naar overzicht

Wanneer reageert de E-thermostaat op beweging?

De E-thermostaat heeft een bewegingssensor en deze reageert anders in de verschillende standen:

Comfortstand:
Zolang de bewegingssensor uw aanwezigheid detecteert, blijft de comfortstand ingeschakeld. Als de bewegingssensor geen aanwezigheid meer detecteert, houdt de E-thermostaat gedurende de comfortperiode de comforttemperatuur nog aan. Daarna valt hij automatisch terug naar de bespaarstand met bijbehorende temperatuur en periode.

Bespaarstand:
In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat houdt de bespaarstand aan totdat de E-thermostaat wordt bediend, de klok schakelt, of de bespaarperiode is verlopen. In geval van bediening of klokschakeling gaat de E-thermostaat naar de gewenste stand met bijbehorende temperatuur. Wanneer de bespaarperiode is verlopen, valt de E-thermostaat terug naar de lang-weg-stand.

U kunt de bewegingssensor in de bespaarstand activeren. Hiervoor zet u een vinkje in de webportal op de pagina ‘Instellingen’ voor ‘Thermostaat bij beweging automatisch inschakelen naar de comfortstand vanuit de bespaarstand’. Nu gaat de E-thermostaat bij het zien van een beweging automatisch vanuit de bespaarstand naar de comfortstand. Deze optie staat standaard uit, omdat dit energiebesparing niet ten goede komt.

Lang-weg-stand:
In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat zal de lang-weg-stand aanhouden totdat hij wordt bediend, of door de klok wordt ingeschakeld.