Terug naar overzicht

Kan ik de E-thermostaat kalibreren?

De E-Thermostaat heeft een gevoelige temperatuursensor. Dat er afwijking in temperatuurmeting ontstaat kan diverse oorzaken hebben. Het kan zijn dat de E-Thermostaat defect is, maar omgevingsomstandigheden kunnen ook een rol spelen. De plaats van de E-Thermostaat, nabij een warmtebron (bijvoorbeeld een lamp), kan de gemeten temperatuur beïnvloeden.De E-Thermostaat moet een ruimte op een gemiddelde temperatuur houden en een thermometer meet alleen lokaal de temperatuur. Het kan voorkomen dat na installatie de E-Thermostaat nog niet direct de juiste temperatuur aangeeft.Graag wil ik u vragen de E-Thermostaat te resetten. U doet dit als volgt:

• Haal de E-Thermostaat uit de wandhouder en verwijder de oplaadbare batterij.
• Plaats de oplaadbare batterij na 10 seconden terug in de batterijhouder, let daarbij goed op de polariteit (+/-).
• Als na de 3 testen de 3 symbooltjes in beeld komen, dient u de thermostaat binnen 30 seconden weer terug te plaatsen in de houder.
• Na ongeveer 30 seconden zal de thermostaat eerst een aantal piepjes laten horen, u krijgt
• vervolgens AU OT op uw display te zien.
• U heeft vervolgens 15 seconden om te kiezen welk type aansluiting de thermostaat op uw ketel heeft, namelijk Aan/Uit of Open Therm.
• Bevestig AU door op de mintoets te drukken en OT door op de plustoets te drukken (als u niet weet hoe uw thermostaat is aangesloten, kiest u dan voor OT).

Daarnaast wil ik u vragen te controleren of de temperatuursensor niet beschadigd is. De temperatuursensor is het blauwe "knobbeltje" aangesloten met twee draadjes. Het is zichtbaar als een uitstekend onderdeel aan de achterkant van de e-thermostaat als die van de wandbevestiging is afgenomen.

Op zich is de E-Thermostaat verder niet te kalibreren. Wanneer de E-Thermostaat na resetten en na ongeveer 3 dagen naar uw mening nog te veel afwijkt dan hoor ik dat graag van u.