Terug naar overzicht

Wat is beter: een modulerende of aan/uit regeling?

Als de cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor een OpenTherm (modulerende) regeling, dan raden we u aan de E-Thermostaat hierop aan te sluiten.
Een OpenTherm regelaar heeft als voordeel dat de cv- watertemperatuur wordt gestuurd op basis van de warmtevraag in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst. Als er tussen de gewenste temperatuur en de gemeten temperatuur een groot verschil zit, vraagt de OpenTherm regelaar een hogere watertemperatuur dan wanneer de gewenste temperatuur bijna bereikt is.

Een modulerende regeling biedt twee voordelen:

  1. Het comfort wordt verhoogd doordat de temperatuur minder schommelt in de ruimte die u wilt verwarmen.
  2. Bij een goed ingeregelde verwarmingsinstallatie kunt u ook nog eens tot drie procent op de stookkosten besparen. De installatie wordt namelijk veel efficiƫnter aangestuurd.

Bij een aan/uit-regeling zal de E-thermostaat de cv-ketel aan- en uitschakelen zonder dat dit invloed heeft op de ingestelde cv-watertemperatuur. In dat geval zal bij het bijna bereiken van de gewenste temperatuur er vaak te warm water worden geleverd door de ketel. Dit kan leiden tot een marginaal hoger gasverbruik en een soms merkbaar lager comfort.De temperatuur is namelijk minder stabiel in de ruimte die u wilt verwarmen.